Пластично Шише Options+ 150мл (широко грло)

Достапност:

Да


510 МКД

Dr. Brown’s Options+ шишето со широко грло сега е со нова, подобрена форма на цуцлатa која е најслична на мајчината града. Mеката силиконска цуцла е специјално креирана да го создава истиот постојан, природен проток за поприродно и предвидливо хранење секој пат. Ја олеснува транзицијата од доење на пиење млеко од шише и обратно! 

Dr.Brown's шишето е најпродаваното шише и најпрепорачувано од педијатрите во САД! Дознајте и вие зошто е омиленото шише на родителите веќе 20 години.


Предности на Dr.Brown's шишето:

  • Клинички докажано го намалува коликот
  • Помалку бљуцкање, подригнување и гасови
  • Ги сочувува нутритивните вредности на мајчиното млеко и формула
  • Го подобрува варењето за подобар сон
  • Проток на млекото најсличен на доењето
  • Не содржи БПА
  • Сите делови може да се стерилизираат и мијат во машина за садови (горна полица)


Шишето може да се употребува со или без внатрешниот вентил систем. Вентил систем е наменет да расте со Вашето бебе и ви препорачуваме да го употребувате за да ги осетите сите предности на Dr. Brown’s шишињата. Патентираниот вентил систем на Dr. Brown’s шишињата помага да се намалат проблеми при хранење, варење на млекото и ги сочувува витамините во млекото. Кога веќе не е потребно, односно кога бебето веќе нема да има проблеми со гасови може да ја извадите вентил цевката.


Вклучува:

  • пластично шише од 150мл. со широко грло
  • силиконска цуцла 0-3 месеци
  • четка за чистење на вентил цевката